julkaisemattomat asiakaspalautteet

Marketta P

Hospital Account Manager / Abbvie Oy

"Hei kaikki Excelsior Liikenneturvallisuus -palveluiden tuottajat! 

Yrityksemme on ostanut teiltä jo useamman vuoden ajan liukkaankelin ajokursseja. 

Haluan kiittää saamiani käytännön harjoitteita ja oppia, jotka todennäköisesti säästivät perjantai-lauantai välisenä yönä useamman henkilön elämän. Harjoite "jarruta täydellä voimalla", "katse tavoiteltavaan kohteeseen ja ohjaa" toimi tosi tilanteessa, jossa kahden perävaunurekan välissä ajavana tuloksena olisi ollut "säilykepurkki" ilman tätä harjoitetta. Sydämellinen kiitos! 

Jatkakaa arvokasta työskentelyänne myös tänä vuonna! 

Turvallisia ajokilometrejä meille kaikille!"

Sari


"Olin palaamassa Kajaanista kotiini Kuopioon tiistaina 22.9.2015 n. klo 16.40.

Olin tuolloin Kajaanin ja Sukevan puolessa välissä.

Tieosuudella on pitkä suora ja 100km/h nopeusrajoitus. Tie oli kuiva ja näkyvyys oikein hyvä. Oma nopeuteni oli tuon 100 km/h.

Vastaani tuli kolmen auton letka, joista ensimmäinen oli asuntoauto, arviolta kohtaamiseemme oli matkaa noin 500 metriä tuolla hetkellä , kun tilanne alkoi.

Asuntoauton takaa lähti auto ohittamaan ja palasi saman tien takaisin omalle kaistalleen, tuon ohittamaan lähtevän auton takaa lähti kolmas letkassa ollut auto ohittamaan ja kiihdytti samalla kaistalla kanssani.

Tein hätäjarrutuksen ja aloin väistämään tyhjään tilaan oikealla puolellani. Samanaikaisesti asuntoauto väisti itsestään oikealle puolelle ja jarrutti. Ohittamaan lähtenyt auto alkoi myös jarruttamaan, mutta lähti väistämään tulosuunnastaan katsottuna vasemmalle, eli samaan suuntaan kuin minä.

Autoni pysähtyi aivan pientareen reunaan ja vastaantuleva auto sai pysäytettyä autonsa niin, että välissämme oli vain muutama sentti. Asuntoauton eturenkaat olivat menneet pientareen puolelle ja autoa ei saanut ajamalla takaisin tielle, vaan tarvitsi hinausauton apua. Paikalle soitettiin poliisit takana tulevien autoilijoiden toimesta ja he jäivät selvittelemään tilannetta, minun annettiin jatkaa matkaa autonpapereiden ja ajokortin tarkastuksen jälkeen ja puhallus alkometriin osoitti 0 promillea. Myöskin toisen auton kuljettaja puhalsi 0 promillea.

Olin keväällä käynyt juuri Ari Parkkosen kanssa maantiellä harjoittelemassa hätäjarrutusta ja kuinka maantiellä estetään mahdolliset nokkakolarit.

Mikäli tämä koulutus ei olisi ollut niin vasta, en ole aivan varma olisinko tätä asiaa kirjoittamassa. Olen myös pohtinut, entäpä sitten jos tilanne olisi sattunut lumen ollessa tiellä, tuolloin nopeusrajoitus olisi ollut 80 km/h, mutta sillä vauhdillakin jarrutusmatka liukkaalla on todella pitkä, tai jos vettä olisi ollut tiellä ja näkyvyys huono. Oma vauhtini olisi ollut alhaisempi, mutta olisiko se riittänyt

Kunnioitan firmamme tapaa huolehtia meidän työntekijöiden turvallisuudesta maantiellä. Vaikka ajammekin paljon on kyseiset koulutukset erittäin tärkeitä, niin kuin vanha sanonta kuuluu, on kertaus opintojen äiti, niin tässäkin tapauksessa."

Terhi K

Johtaja /

"Aperiam eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi."

Etunimi Sukunimi

Johtaja / Yritys

"Porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet."