Pelastuskortti

Pelastuskortti on A4-kokoinen vakiomallinen kaavakuva autosta. Kortista selviää nopealla vilkaisulla mm. mitkä korin osat ovat vahvistettua materiaalia sekä missä sijaitsevat pelastustyöhön vaikuttavat osat. Korttiin ovat merkittynä myös parhaat korin leikkauskohdat. Tulosta tästä pelastuskortti väritulosteena ja sijoita se kuljettajan häikäisysuojan taakse.


Miksi pelastuskortti?

Uusien autojen kolariturvallisuus on korkealla tasolla. Kolaritilanteessa ihmisten pelastaminen on kuitenkin uudesta autosta entistä haastavampaa, turvatyynyjen, sähköjännitteiden, erilaisten teknisten ratkaisujen sekä suurlujuusterästen vuoksi.

Kolaripaikalla pelastushenkilöstö tarvitsee tiedon auton rakenteista aloittaakseen pelastustyöt mahdollisimman nopeasti ja turvallisesti. Tieto auttaa sekä pelastettavaa että pelastajaa. Monilla pelastuslaitoksilla on käytössään sähköinen järjestelmä, josta selviää kolarissa mukana olleiden ajoneuvojen rakenteet. Kaikilla pelastuslaitoksilla tai yksiköillä ei kuitenkaan ole tällaista järjestelmää, jolloin pelastuskortti auttaa.

Useimpiin automerkkeihin ja -malleihin voit tulostaa pelastuskortin osoitteesta https://rescuesheet.info/seite_3.html. Automerkkiäsi klikkaamalla pääset autonvalmistajan ylläpitämille pelastuskorttisivuille. Etsi oikea automalli sekä vuosimalli ja tulosta pelastuskortti väritulostimella. Pelastuskortin lataaminen on ilmaista eikä se vaadi kirjautumista. Pelastuskortit löytyvät useimmiten Saksalaisten valmistajien tai maahantuojien sivuilta saksankielisinä, mutta pelastuskortin symbolit ja värit ovat vakiomallisia.

Mihin pelastuskortti sijoitetaan?
Pelastuskortti asetetaan kuljettajan puoleiseen häikäisysuojaan. Paikka on sama kaikissa maissa, missä pelastuskortti on otettu käyttöön.

Mistä pelastaja tietää, että autossa on pelastuskortti?
Toimitamme asiakkaillemme ajovalmennusten yhteydessä pelastuskortista ilmoittavan tuulilasitarran. Vakiomallinen tarra liimataan tuulilasin kuljettajan puoleiseen alareunaan. Paikka on sama kaikissa maissa, joten pelastaja osaa tarkistaa nopeasti onko autossa pelastuskortti. Tarra ei saa haitata näkyvyyttä. Tarroja saa myös Autoliiton palvelupisteistä sekä K1 katsastusasemilta.

Etkö löytänyt autosi pelastuskorttia?
Ota yhteyttä autosi maahantuojaan tai myyjään.