Helppo elämä, Apple CarPlay tai Android Auto apukuskina

05.06.2020

Aika monella uuden auton kuskilla on hyödyntämättä auton varusteena oleva Apple CarPlay tai Android Auto. Niiden toiminnallisuudet ovat samankaltaiset, mutta käyttökokemus on CarPlaylla parempi. Keskityn tässä CarPlayhin jonka myös tunnen  paremmin.

Moni CarPlayn käyttäjä näppäilee auton näytöltä viestejä ja selaa valikoita vaikka helpompikin tapa olisi. CarPlay käynnistyy ratin äänikomentopainikkeesta pitkällä painalluksella. Lyhyellä painalluksella voit käskeä auton omia toimintoja, kuten säätää lämpötilaa, vaihtaa radiokanavaa, soittaa puhelimella tai puhua määränpään navigaattorille. Usein näiden käyttöä rajoittavana tekijänä ovat rajalliset komennot, jotka pitää muistaa oikein ja suomenkieltä ne harvoin ymmärttävät.

CarPlaylle eli Sirille voi rupatella ilman erityisen huolellista artikulointia selevällä suomella ja vaikka hiukan savoksi, se kyllä ymmärtää. Siri on syntymästään kasvanut,  kehittynyt yhä usemmin ymmärtää hyvin mitä siltä pyydetään. Siri osaa kyllä olla myös nenäkäs esiteini niin halutessaan tai heittäytyä täysin tietämättömäksi. Monessa lapsiperheessä Siri toimii matkoilla lasten naurattajana, mutta siltä. luonnistuu myös muistiinpanojen tekeminen ja muut työtehtävät.

Vaikka CarPlay helpottaa elämää kun voit pitää katseen tiellä ja kädet ratissa, sen käyttöön kannattaa totutella kotipihassa. Alkuun Sirille juttelu on hieman jännittävää ja sille tulee puhuttua kovalla äänellä ja hassusti artikuloiden, kunnes tutustutaan toisiimme paremmin.