Syksy tuo sateet ja hirvet

25.08.2020

Muutama asia jotka autoilijan on hyvä muistaa taas syksyn tullessa.

Pyyhkijän sulat kylmästi vaihtoon jos ne eivät kykene hoitamaan niille annettua tehtävää. Sulkien työuraa voi pidentää pyyhkimällä ne aika-ajoin lasinpesunesteeseen kastetulla kankaalla tai paperilla.

Ajovalot käyttöön päiväajovalojen sijaan, etenkin silloin kun päiväajovalot eivät sytytä takavaloja. Tarkista autosi valojen toiminta konreettisesti menemällä ulos autosta jos olet yhtään epävarma niiden toiminnasta. Takasumuvalo rohkeasti loistamaan kun sataa kaatamalla tai sumu haittaa näkemistä.

Kuvan renkaat ovat jo vaarallisen kuluneet.

Tarkista autosi renkaiden kunto. Jos renkaan pitkittäisurien syvyys on alle 4 mm (2 € kolikon hopeareunus) on aika varata renkaiden vaihto saman tien. Tiestömme nykyinen kunto ja kuluneet renkaat ovat vaarallisen huono yhdistelmä syyssateella.

Muutaman vuoden takainen video on jälleen ajankohtainen.

Syyskuun alusta joulukuun loppuun välisenä aikana ajetaan eniten hirvieläinkolareita. Nopeusrajoitusten noudattaminen, ajaminen kädet ratissa, katse tiellä ja pientareilla sekä ajatusten pitäminen ajamisessa helpottavat hirven, peuran tai kauriin havaitsemista ajoissa.