Turvallisesti hybriditöissä

24.11.2020

Monessa yrityksessä siirryttiin alku syksystä pitkän ja totaalisen etätyöjakson jälkeen hybridimalliin. Paljon ajaville asiantuntijatehtävissä tai myynnin parissa työskenteleville hybridimalliin siirtyminen on kuulostanut olleen erittäin tervetullut muutos. Monella on ollut kova kaipuu tien päälle ja ihmisten pariin. Tämän hetken tilanne ei koronan osalta kovin hyvältä näytä ja toivoa sopii ettemme joudu palaamaan takaisin kevään sulkuun.

Vinkit turvalliseen hybridityöhön


Teamsit tien päällä

Huomioi mahdolliset verkkokokoukset kun suunnittelet matkatyöpäivääsi. Mikäli kokoukseen osallistuminen vaatii enemmän keskittymistä kuin radion kuuntelu, jää paikoillesi ja osallistu kokoukseen turvallisesti ja keskittyneesti. Älä käytä auton handsfreejärjestelmää pysäköidyssä autossa elleivät kaikki kokouksessa käsiteltävät asiat ole julkisia. Kaiuttimista tuleva ääni kantautuu kauemmas kuin luulet.

Taukojen tarve korostuu

Usean kuukauden etätyöjakson jälkeen ajamisen rutiinit voivat olla ripauksen ruosteessa ja pitkät ajomatkat tuntua aiempaa kuormittavimmilta. Etäisyyksien pitäminen levähdyspaikalla kahvilaa tai huoltoasemaa helpompaa. Mikäli tarvitset  huoltoaseman tai kahvilan palveluita, muista käyttää maskia ja huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Noutoruoka on korona-aikaan noutopöytää turvallisempi vaihtoehto. Kun tankkaat, maksa puhelimen maksusovelluksilla esim. Neste appilla tai Mobile Paylla. Käytä tankatessa kertakäyttöhanskoja ja laita käytetyt hanskat roskiin.

Hygienia autossa

Varaa autoon puhdistusliinoja, käsidesiä ja maskeja. Puhdista kosketuspinnat päivittäin ja aina kun kuljettaja vaihtuu. Pyyhi pinnat puhtaasta likaiseen päin ja vaihda tarvittaessa uusi puhdistusliina. Puhdista oven kahvat ulkoa ja sisältä, turvavyön solki, istuimen säätöpainikkeet ja kahvat, strattinappula, vaihteen valitsin, vilkku- ja lasinpesimen kytkimet sekä muut mahdolliset kosketuspinnat. Laita käyteyt liinat saman tien roskiin.

Pysäytä korona

Lataa koronavilkku ja pysy kotona mikäli epäilet altistuneesi koronavirukselle tai tunnet pieniäkin siihen viitaavia oireita.