Liikenneturvallisuuden verkkokauppa

Lue verkkokaupan käyttöehdot

Lataa maksuttomat sovellukset

 112 Suomi -sovellus

112 Suomi -sovelluksen keskeisin hyöty on, että avunsaanti hätätilanteessa nopeutuu. Soittajan tarkka sijaintitieto välittyy hätäkeskukseen automaattisesti, mikä nopeuttaa hätäpuhelujen käsittelyä. 112 Suomi -sovelluksen lisäpalveluihin kuuluvat päivystysnumerot kiireettömään avuntarpeeseen sekä vaaratiedotteiden välittäminen. Lue lisää 112.fi sivuilta sekä Digian sivuilta.

Lataa maksuton 112 Suomi -äppi App Storesta, Google Playsta, Windows Storesta


Porokello -sovellus

Porokello-sovellus on suomalainen innovaatio, jonka tarkoituksena on vähentää porokolareita sovelluksessa tehtävien varoitusten avulla. Sovellus on ilmainen ja saatavilla kaikkiin älypuhelimiin. Sovelluksen voi ladata puhelimen sovelluskaupasta. Käynnistämällä Porokellon ennen ajoa, varoitukset tulevat automaattisesti puhelimeen. Lue lisää Porokellosta.

Lataa maksuton Porokello -äppi App Store, Google Play sovelluskaupoista


Pelastuskortti

Pelastuskortti on A4-kokoinen vakiomallinen kaavakuva autosta. Kortista selviää nopealla vilkaisulla mm. mitkä korin osat ovat vahvistettua materiaalia sekä missä sijaitsevat pelastustyöhön vaikuttavat osat. Korttiin ovat merkittynä myös parhaat korin leikkauskohdat. Sinun tarvitsee tietää autosi merkki, malli ja vuosimalli. Lue lisää pelastuskortista

Tulosta maksuton pelastuskortti 


Riistaonnettomuusmerkki

Kolaripaikka tulee merkitä heti, kun muuta liikennettä on varoitettu, loukkaantuneista huolehdittu ja onnettomuudesta ilmoitettu poliisille. Paikka merkitään mieluiten riistaonnettomuusmerkillä, joka sidotaan kolaripaikalla olevaan kaiteeseen, aurausmerkkiin, puun oksaan tai muuhun sopivaan paikkaan. Merkki pitää pystyä havaitsemaan autolla ajettaessa.

Riistaonnettomuusmerkin voi tulostaa itse. Taita merkki tarvittavalla tavalla (suomi-ruotsi/englanti-venäjä) ja rei'itä se valmiiksi. Säilytä merkkiä autossa ja varaa autoon kuminauhaa tai narua lipukkeen kiinnittämistä varten. Merkin käyttäminen nopeuttaa SRVA-henkilöiden työtä huomattavasti. Ellei riistaonnettomuusmerkkiä ole käytettävissä, merkitään paikka jollain muulla hyvin näkyvällä esineellä, kuten muovikassilla. Merkki asetetaan kohtaan, jossa onnettomuudessa kuollut eläin on tai josta loukkaantunut eläin on kadonnut metsään. Jos eläin on kadonnut metsään, sidotaan merkki sille puolelle tietä, minne eläin katosi. Jos eläin on kuolleena tiellä, siirretään eläin mahdollisuuksien mukaan tien pientareelle.

Tulosta Riistaonnettomuusmerkki